Gå videre til innhold
Strawberry er vinner av Mangfoldsprisen 2023. Foto: Nikolas Gogstad-Andersen.
Strawberry er vinner av Mangfoldsprisen 2023. Foto: Nikolas Gogstad-Andersen.

Pressemelding -

Mangfoldspris til Strawberry

I går ble det klart at Strawberry vinner IMDis mangfoldspris for 2023.

Mangfoldsprisen deles ut til virksomheter som har utmerket seg for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Prisen deles ut av Integrering- og mangfoldsdirektoratet (IMDi)

- Det er mange priser som henger høyt, men denne utmerkelsen står i en egen klasse. Mangfold og inkludering har vært en del av vårt DNA i mange år, og vi er utrolig stolte av det arbeidet som gjøres ute på hotellene. Nå blir vi motivert til å gjøre enda mer for å inkludere enda flere, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Strawberry.

Strawberry fikk prisen i kategorien mellomstore og store virksomheter. Norsk barnebokinstitutt ble tildelt den nasjonale mangfoldsprisen i kategorien små virksomheter.

- IMDi deler ut Mangfoldsprisen for å skape større bevissthet rundt verdien av et mangfoldig arbeidsliv. Årets vinnere er to virksomheter som verdsetter og nyttiggjør seg av innvandreres kompetanse og som ser på innvandrere som en styrke og mulighet, mer enn en risiko, sier direktør i IMDi, Libe Rieber-Mohn.

I juryens begrunnelse heter det:

Vinneren er en stor virksomhet som allerede har oppnådd høyt mangfold blant ansatte og blant ledere i sin virksomhet gjennom systematisk og lederforankret arbeid over tid. Kundegruppen er mangfoldig, og virksomheten profilerer derfor hvorfor mangfold er viktig for virksomheten. Dette følges opp og kommuniseres tydelig både internt og eksternt. Mange ansatte har begynt sin karriere gjennom språk- eller arbeidspraksis og har i dag fast ansettelse og flere har i dag ledende stillinger. Virksomheten har systemer for å finne og løfte frem talenter blant ansatte og de kan vise til mange gode eksempler på mangfolds- og inkluderingsarbeid. De kan vise til systemer for hvordan de ansatte kan komme med innspill og ideer til både produktutvikling og til forbedring av arbeidsmiljøet. Virksomheten har inkludert kompetanse i mangfoldsledelse i sitt lederprogram som alle ledere gjennomgår. Vinneren er en virksomhet som har lagt ned et betydelig systematisk arbeid som kan være inspirasjon til andre store arbeidsgivere både i privat og offentlig sektor. 

Emner


Strawberry er portalen til et bredt utvalg av hotell, møte- og konferansefasiliteter, restauranter og spa, i tillegg til eksklusive partnere og fordeler for våre medlemmer. Med over 225 hotell over hele Norden tilbyr vi fire hotellkjeder – Comfort Hotel®, Quality Hotel, Clarion Hotel® og Clarion Collection® Hotel – og mer enn 40 frittstående hotell. Gjennom Strawberry sin app og nettside, får du som gjest og medlem tilgang til et univers av muligheter, med vårt løfte om å fylle livet med morsomme, meningsfylte og spennende opplevelser. More to explore at strawberry.no

Kontakter

Bettina Flatland

Pressekontakt Director of Communications +47 975 98 000
Geir M. Økland

Geir M. Økland

Pressekontakt Senior Communications Advisor +47 482 72 656

Trude Laberg

Pressekontakt Communications Advisor +47 907 91 896