Gå videre til innhold
Comfort Hotel Solna, Zero energy hotel. Foto: Lasse Olsson
Comfort Hotel Solna, Zero energy hotel. Foto: Lasse Olsson

Pressemelding -

Nordic Choice Hotels lanserer klimafond for å forsterke bærekraftsarbeidet

Fondet som lanseres i april skal finansiere utviklingen av klimavennlige løsninger for hotellindustrien med mål om å skape en grønnere fremtid. I forbindelse med lanseringen av fondet, tilbyr Nordic Choice Hotels sine gjester å bidra ved å si fra seg renhold under opphold på hotellene gjennom Green Stay.

Å avstå fra renhold har dobbel positiv effekt, dels fordi gjester bidrar med penger til klimafondet og dels fordi renhold i seg selv er en miljøbelastning. I gjennomsnitt genererer hvert rengjort rom på alle Nordic Choice Hotels sine hotell forbruk av 23 liter vann, energiforbruk på 1 kwh og 6ml kjemikalier, i tillegg til klimabelastningen fra renseri av sengetøy og håndklær. Gjennom et “Green Stay”, altså ved å avstå fra renhold, bidrar gjestene i to trinn til en mer bærekraftig verden.

– Gjestene våre ønsker å reise og møtes i fremtiden. Vårt mål er derfor å sikre at dette kan gjøres på en mest mulig klimavennlig måte. Vi ønsker å være en driver av transformasjonen mot en klimanøytral reiselivsnæring ved å gjøre vår egen bedrift til en grønnere bedrift, men også ved å investere i grønnere løsninger for reiselivsnæringen. Nå som vi lanserer klimafondet vårt, kan vi fortsette å drive bærekraft i serveringsbransjen fremover, sier Harald Bjugstad-Holm, bærekraftsdirektør i Nordic Choice Hotels.

Green Stay lanseres i kjedene Clarion Hotel, Quality Hotel og Clarion Collection Hotel i april. I Quality og Clarion Collection må gjesten si fra forl å få vasket rommet sitt,mens på Clarion kan gjesten takke nei til rengjøring. Ønsker man ikke romvask gir Nordic Choice Hotels en pengesum til fondet, som både skal fungere som et grunnlag for fremtidige klimaprosjekter i Nordic Choice Hotels og gjennom investeringer i selskapet som utvikler bærekraftige løsninger for reiselivsnæringen.

– Vi vil hjelpe, ikke tvinge, våre gjester til å gjøre smarte og bevisste valg når det kommer til miljø og bærekraft. Vi skal lede an, være en rebell og utfordrer i bransjen, og ikke vente på at EU kommer med nye klimatiltak. Vi vil drive utviklingen. Lansering av klimafond og fortsatt innsats på holdbarhet er helt riktig for oss, sier Katalin Paldeak, Chief Operating Officer på Nordic Choice Hotels.

En tydelig trend og standard i bransjen etter pandemien er at gjesten selv får velge hvor ofte man ønsker at rommet blir rengjort. På Nordic Choice Hotels vil man tilpasse seg gjestens behov og samtidig innføre tiltak som bidrar til reisen mot en mer klimavennlig bedrift.

Tidligere i år har Nordic Choice Hotels blant annet spart drøyt 1.750 tonn CO2 ved å oppdatere hele datamaskinparken fra Windows til Googles operativsystem og dermed forlenget levetiden til datamaskinene.

Emner

Kategorier


Nordic Choice Hotels er et av Nordens største hotellkonsern med over 215 hoteller. Selskapet markedsfører kjedene Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection Hotel samt 38 frittstående hoteller. Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

Kontakter

Bettina Flatland

Pressekontakt Director of Communications +47 975 98 000
Geir M. Økland

Geir M. Økland

Pressekontakt Senior Communications Advisor +47 482 72 656

Trude Laberg

Pressekontakt Communications Advisor +47 907 91 896