Gå videre til innhold
Nordic Choice Hotels vinner Matprisen for Årets kjede 2014

Pressemelding -

Nordic Choice Hotels vinner Matprisen for Årets kjede 2014

(Oslo 05.11.14) Debio og ØQ (økologiske foregangsfylker) arrangerer Matprisen for første gang med støtte fra med Landbruksdepartementet. Matprisen skal løfte frem aktører som jobber med økologisk matproduksjon og bærekraftige menyer i storhusholdninger. Nordic Choice Hotels vant prisen for Årets kjede.

-Vi er enormt stolte over å motta Matprisen! Vi ønsker å gå i bresjen for bærekraftig hotelldrift, og slike anerkjennelser motiverer oss til å fortsette med det gode arbeidet. Det er viktig å understreke at prisen ikke bare er et resultat av sentrale tiltak. Våre medarbeidere er meget initiativrike og engasjerte i arbeidet, så dette er en stor seier for hele Nordic Choice Hotels, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Matprisen ble i år delt ut til tre virksomheter som har utmerket seg innenfor økologisk og miljøvennlig matproduksjon. I tillegg ble det delt ut en inspiratorpris og en utfordringspris til kandidater som har utmerket seg innen mat og bærekraft.

I juryen satt flere av Norges ledende mateksperter. Blant disse var kjøkkensjef på Maaemo, Esben Holmboe Bang, journalist i Aftenposten, Joacim Lund, matskribent Henrik J. Henriksen, miljøsjef i Øyafestivalen, Ingrid Kleiva Møller, samt eksperter på økologisk matproduksjon.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

-Nordic Choice Hotels har vist at de tar klimautfordringene på alvor. På sine 80 hoteller i Norge har de iverksatt en rekke tiltak for å redusere karbonavtrykket. De serverer kundene bærekraftig mat, og ble som første hotellkjede tildelt Debios serveringsmerke i bronse. Minst 15 % av råvarene de bruker er økologiske. Som Norges største hotellkjede spiller de en viktig rolle ved å synliggjøre og øke forbruket av økologisk mat. Vi gratulerer med prisen og gleder oss til å følge Nordic Choice Hotels i tiden fremover!

Kåringen av årets Matpris ble avholdt på Kunstnernes Hus i Oslo 30. oktober. Cathrine Dehli, CR-manager i Nordic Choice Hotels mottok prisen på vegne av kjeden.


Emner

Kategorier


Nordic Choice Hotels er en av Nordens største hotellkonsern med 171 hoteller og 12 000 medarbeidere i Skandinavia  og Baltikum. Selskapet markedsfører kjedene Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection og Clarion, samt 10 frittstående hoteller . Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

Kontakter

Bettina Flatland

Pressekontakt Director of Communications +47 975 98 000
Geir M. Økland

Geir M. Økland

Pressekontakt Senior Communications Advisor +47 482 72 656

Trude Laberg

Pressekontakt Communications Advisor +47 907 91 896