Gå videre til innhold
Strawberry lanserer miljørapport for konferanse- og event

Pressemelding -

Strawberry lanserer miljørapport for konferanse- og event

Som en del av konsernets strategi om å bli klimanøytrale i egen drift innen 2030, ønsker Strawberry å gjøre det enklere og mer tilgjengelig for kunder å velge løsninger som er bedre for miljøet. Rapporten som lanseres inkluderer utslipp av karbondioksid, energi og bruk av vann direkte tilknyttet hver enkelt konferanse- og event kunde.

Tallene i rapporten tar utgangspunkt i konferanse- og eventer som arrangeres på Strawberry sine hoteller, og viser hvilket fotavtrykk som etterlates basert på valg som tas i planleggingen. Med rapporten ønsker Strawberry å være transparente på hvilken konkret påvirkning kundenes arrangementer har, samtidig som arrangør og bedriftsmarkedet får skreddersydde tall og innsikt til bruk i egen miljørapportering.

- Som en av Nordens største aktører innen kurs, event- og konferanse, ønsker vi å tilgjengeliggjøre både data og innsikt ved å tilby kundene våre en egen miljørapport. Nye lovkrav legger økt press på bedriftenes egen miljørapportering, og på denne måten kan vi både bidra til å minske vårt samlede miljøavtrykk og bistå kundene med å redusere deres eget. Vi både tror og håper at dette vil bli en ny bransjestandard, sier Elin Penttilä, bærekraftsansvarlig i Strawberry.

I Strawberry sin strategi er det identifisert spesielt to områder der selskapet ser størst mulighet til å gjøre en forskjell: eiendom, mat og drikke. Mat og drikke serveres det mye av på konferanser, noe som har gjort dette til et stort satsingsområde i arbeidet med å utarbeide rapporten.

- Vi har jobbet bevisst med mat i flere år nå, men vi må hele tiden se fremover. Vi jobber med en blå og rød liste som gjør det enklere for både leverandører og hotellene våre å ta gode valg, og vi har satt en standard som alle hoteller følger. Vi har også utviklet et tett samarbeid med innkjøp som gjør en fantastisk jobb gjennom hele denne reisen, sier André Johansson, Head of Executive Chefs i Strawberry.

Strawberry ser en økt etterspørsel fra kunder etter klimasmarte menyer og lokalprodusert mat. Det betyr ikke at hele menyen skal være vegetarisk i fremtiden, men at de animalske produktene som serveres skal være mest mulig bærekraftige.

- Våre kunder kan bruke rapporten til egen miljørapportering, men det vi virkelig håper på er at disse skal brukes til å lære av hvordan vi kan lage enda mer miljøsmarte konferanser i fremtiden, avslutter Elin Penttilä, bærekraftsansvarlig i Strawberry.

Rapporten er tilgjengelig på samtlige hoteller i Strawberry sin portefølje med konferanse- og eventkapasitet fra 22. April.

Emner


Strawberry er portalen til et bredt utvalg av hotell, møte- og konferansefasiliteter, restauranter og spa, i tillegg til eksklusive partnere og fordeler for våre medlemmer. Med over 225 hotell over hele Norden tilbyr vi fire hotellkjeder – Comfort Hotel®, Quality Hotel, Clarion Hotel® og Clarion Collection® Hotel – og mer enn 40 frittstående hotell. Gjennom Strawberry sin app og nettside, får du som gjest og medlem tilgang til et univers av muligheter, med vårt løfte om å fylle livet med morsomme, meningsfylte og spennende opplevelser. More to explore at strawberry.no

Kontakter

Bettina Flatland

Pressekontakt Director of Communications +47 975 98 000
Geir M. Økland

Geir M. Økland

Pressekontakt Senior Communications Advisor +47 482 72 656

Trude Laberg

Pressekontakt Communications Advisor +47 907 91 896