Gå videre til innhold
Strawberry tar i bruk Løfbergs nye emballasje i monolaminat.
Strawberry tar i bruk Løfbergs nye emballasje i monolaminat.

Pressemelding -

100 tonn kaffe får ny emballasje

Siden 2002 har Løfbergs vært hovedleverandør av økologisk Fairtrade kaffe til Strawberry. Tidligere i år lanserte Løfbergs klimavennlig emballasje i monolaminat. Nå er emballasjen tilgjengelig for volumprodukter, og Strawberry er først ut.

5. Juni er Verdens miljødag, med mål om å mobilisere til handling fra alle verdenshjørner, for å feire, beskytte og gjenopprette planeten vår. Samme dag starter Strawberry utrullingen av Løfbergs nye klimavennlige emballasje i monolaminat til selskapets hoteller i Norge, Sverige og Finland.

- Vi er stolte av å jobbe med samarbeidspartnere som kontinuerlig jobber for og bidrar til løsninger som setter fokus på klima og miljø. Det gjør at vi kan ta smarte valg som utgjør store forskjeller. Løfbergs har vi samarbeidet tett med siden 2002. At vi nå som første aktør for volumprodukter kan ta i bruk deres nye emballasje i monolaminat, er helt i tråd med vår visjon og et viktig skritt på veien mot en mer bærekraftig bransje, sier Harald Bjugstad-Holm, direktør for Bærekraft i Strawberry.

Strawberry serverer over 30 millioner kopper kaffe per år, fordelt på Norge, Sverige og Finland. I første fase av implementeringen av den nye emballasjen sparer selskapet 3,9 tonn CO2-ekvivalenter. På sikt vil den nye emballasjen bidra til en besparelse på 9,8 tonn CO2-ekvivalenter.

- Utrullingen starter nå i juni, og i første etappe blir 100 tonn kaffe levert med den nye forpakningen til Løfbergs. Og til alle våre kaffe-glade gjester, smaken blir selvfølgelig den samme, men innpakningens miljøavtrykk blir kraftig redusert, avslutter Bjugstad-Holm.

Løfbergs startet arbeidet med den nye emballasjen i monolaminat for flere år siden, og det var først i februar at de kunne dele nyheten om at utviklingsarbeidet har gitt resultater. Den største forskjellen er at emballasje i monolaminat er resirkulerbar. Når man kutter forbrenningsleddet skaper man forutsetninger for et sirkulært kretsløp, som til sammenligning med tidligere emballasje reduserer klimabelastningen med 55 prosent.

- Vi ønsker å være en katalysator for bærekraftig utvikling i kaffeindustrien, og fremgangen vi gjør har større innvirkning når vi samarbeider med andre. Her er det en fordel å ha kunder som Strawberry som deler våre ambisjoner innen bærekraft og som vi kan gjøre en forskjell sammen med, sier Kajsa-Lisa Ljudén, leder for bærekraft i Løfbergs.

Emner

Kategorier


Strawberry er portalen til et bredt utvalg av hotell, møte- og konferansefasiliteter, restauranter og spa, i tillegg til eksklusive partnere og fordeler for våre medlemmer. Med over 225 hotell over hele Norden tilbyr vi fire hotellkjeder – Comfort Hotel®, Quality Hotel, Clarion Hotel® og Clarion Collection® Hotel – og mer enn 40 frittstående hotell. Gjennom Strawberry sin app og nettside, får du som gjest og medlem tilgang til et univers av muligheter, med vårt løfte om å fylle livet med morsomme, meningsfylte og spennende opplevelser. More to explore at strawberry.no

Kontakter

Bettina Flatland

Pressekontakt Director of Communications +47 975 98 000
Geir M. Økland

Geir M. Økland

Pressekontakt Senior Communications Advisor +47 482 72 656

Trude Laberg

Pressekontakt Communications Advisor +47 907 91 896