Gå videre til innhold
Nordic Choice Hotels bytter ut meierismør med nye Mills No1 Normalsaltet på selskapets hoteller i Norge.
Nordic Choice Hotels bytter ut meierismør med nye Mills No1 Normalsaltet på selskapets hoteller i Norge.

Pressemelding -

Nordic Choice Hotels og Mills AS sammen om et klimavennlig alternativ til smør

Ved å bytte ut meierismør med nye Mills No1 Normaltsaltet skal hotellselskapet redusere CO2-avtrykket på smør med mer enn 40 prosent.

I arbeidet med å skape en mer bærekraftig industri, markerer samarbeidet med Mills AS en viktig milepæl for Nordic Choice Hotels. Selskapet har som mål å utvikle, tilgjengeliggjøre og tilrettelegge for løsninger som bidrar til reduksjon av klimaavtrykk, men som også oppmuntrer gjester til å gjøre bærekraftige valg. Mat, drikke og bygninger er driftsfaktorer der selskapet ser at mulighetene for å gjøre en forskjell for miljøet er størst.

- Mat er et av områdene i vår drift med høyest klimaavtrykk, hvor vi kan bidra til å gjøre store forskjeller selv med små tiltak. Vi jobber kontinuerlig og målrettet sammen med våre leverandører for å finne forbedrede løsninger på de utfordringer vi står overfor. Samarbeidet vi nå har gjort med Mills AS et stort skritt i riktig retning. At prosjektet også har hatt høy grad av involvering fra våre ansatte ute på hotellene, gjør at vi er ekstra stolte av at dette har gått fra prosjekt til et produkt som nå er på vei ut til hotellene våre, sier Harald Bjugstad Holm, Direktør for Bærekraft i Nordic Choice Hotels.

Prosjektet startet som et pilotprosjekt for sju måneder siden, og i prosjektgruppen har det vært deltagere fra Mills AS og Nordic Choice Hotels. Produktets kvalitet, egenskaper og holdbarhet har vært viktig for å skape et alternativ som ikke går på bekostning av funksjon og smak. I dette arbeidet har prosjektgruppen, med representanter fra Nordic Choice Hotels F&B-team hatt en sentral rolle.

Mills No1 Normalsaltet består av en fin blanding av klaret smør-, rapsolje og kjernemelk. Ved å bytte ut meierismør med Mills No1 Normalsaltet er målsetningen 40 prosent lavere CO2-avtrykk på smør, som igjen kan gi en årlig reduksjon på 200.000 kg CO2-ekvivalenter.

Mills AS ønsker å gjøre det enklere for folk å spise godt, sunt og klimavennlig.

- Mills No1 har både lavere klimaavtrykk og høyere innhold av umettet fett, det fettet vi bør spise mer av. Det har vært en engasjerende prosess å utvikle produktet sammen med Nordic Choice Hotels. Som oss i Mills har de store klimaambisjoner og mot til å innovere fremtidens produkter, sier bærekraftsdirektør i Mills AS, Emilie Olderskog.

Mills No1 Normalsaltet vil bli tilgjengelig på alle Nordic Choice Hotels i Norge.

Emner

Kategorier


Nordic Choice Hotels er et av Nordens største hotellkonsern med over 215 hoteller. Selskapet markedsfører kjedene Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection Hotel samt 38 frittstående hoteller. Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

Kontakter

Bettina Flatland

Pressekontakt Director of Communications +47 975 98 000
Geir M. Økland

Geir M. Økland

Pressekontakt Senior Communications Advisor +47 482 72 656

Trude Laberg

Pressekontakt Communications Advisor +47 907 91 896